V blenderi som už robila kadečo…mixovala som zeleninu, ovocie, drvila mrazené kocky ľadu… Naposledy som sa pokúšala o raw tortu, to znamená mixovanie kešu orieškov a ešte plánujem pripraviť aj orechové maslo…dávam mu v kuchyni teda poriadne zabrať;)
V sobotu ráno som zatúžila po voňavých, sladkých raňajkách a vzišla mi na um kombinácia chia a banány…neeeeuuuuveríte, ale toto ma napadlo pri pohľade na zmäknuté banány a chia, ktoré nenápadne vytvorili na kuchynskej linke sobotné zátišie:DDD No a prečo by som aj na lievance nemohla použiť mixér?..Keď to robí Jamie Olivier, môžem aj ja:D Tak som všetky suroviny nahádzala do blendera, rozmixovala a cesto bolo hneď ready… Hotové lievance sme si s manželíkom preliali javorovým sirupom, pridali čučoriedky z ďalekého Peru a mňamózne kráľovské raňajky boli na svete….
Najbližšie určite zverejním recept aj na úžasnú raw tortu, ktorú som v podstate tiež celú pripravila v blenderi mega rýchlo a to už bola pre mixér trochu väčšia výzva ako lievance:P…Veď uvidíte, podám o celom procese hlásenie:) Prípadne, ak chcete tiež vyskúšať, čo všetko dokáže Herakles, mrknite naň očkom v predajni Klarstein😉
Na 12 ks menších lievancov potrebujeme:
150 g polohrubej múky
1 ČL prášok do pečiva
štipka sódy bikarbóny
štipka soli
1 PL trstinový cukor
1 celé rozšľahané vajce
250 ml cmar
2 PL rozpustený kokosový olej + olej na potretie panvice
1 PL chia semienka
1 väčší zrelý banán
javorový sirup na poliatie lievancov
čučoriedky alebo iné ovocie
1. Do múky som pridala prášok do pečiva, sódu, štipku soli a cukor.
2. Všetky ostatné ingrediencie som naliala do mixéra a pridala som múkovú zmes.
3. Zmes iba mixujete a lievancové cesto máte hotové. Ak by bolo príliš husté, ešte pridajte cmar. Ak riedke, ešte trochu múky.
4. Na panvici rozpálime kokosový olej a lyžičkou robíme malé lievancové kôpky. Opekáme z jednej strany, kým nezačne lievanec bublinkovať a potom otočíme.
Pridaj komentár