Zbožňujem vianočné koláčiky, ktore sa dajú rôzne upraviť, či vylepšiť, napr. aj na verziu s mojím obľúbeným gaštanovým pyré? Tieto gaštanové medvedie labky boli také dobré, že do Vianoc si zrejme dáme ešte repete!
Ingrediencie:
- 120 g masla
- 90 g práškového cukru
- 1 vajce
- 2 PL kakaa
- štipka prášku do pečiva
- 200 g gaštanové pyré
- 180 g hladkej muky
Zo surovín vypracujeme pevné cesto, ktoré na hodinku uložíme do chladničky. Ja som formičky nepotierala maslom. Cesto je dosť mastné a labky pôjdu pekne vyklopiť, neprilepia sa.
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a pečieme asi 12 minút. Labky vyklopíme a obalíme v práškovom cukre.
Mirka says
Zdravím ? aké maslo môžem použiť? Klasické alebo to na pečenie? Nerada ich používam ale pri kalsickom sa bojim či nebudú koĺačiky horieť…
Marta says
ahoooj, používam klasické maslo…..Ani neviem aké je maslo na pečenie…to som ešte nepočula:)
Mirka says
Myslela som palmarin a take bleee tuky ? vdaka, zajtra skusam
Lucia says
Dobrý deň,
Nemám účet na instagrame, a tak som sa chcela opýtať na recept fúkané rožky od vašej mamy. Je tam uvedené množstvo 12 1/2, t.j. 125 g?
Lucia
Marta says
ahoj Lucka, áno;) Je to 125 g 🙂
Lucia says
Vďaka za odpoveď, inak podľa vašich receptov pečiem už 4. rok.
Pekný deň prajem
Lucia
Denisa says
Waaaaau. Opäť ♥ Ja to nejdem radšej ani skúšať piecť. Chystám sa na iné, ale pohladila si mi dušu krásnymi fotografiami. Ako vždy. Veľká inšpirácia. Ďakujem. A krásne sviatky prajem 🙂
Eva says
Ďakujem za túto inšpiráciu. Sú skvelé. Pekné sviatky a veľa zdaru v budúcom roku prajem.
Oľga says
Dobrý deň, čím by som mohla nahradiť hladkú múku pri bezlepkovej verzii?
jana says
dnes sa na ne chystam, mam vsetky ingredience. som zvedava ako budu chutit
nela says
Dneska som skusala a su uplne fantasticke! Vobec nie suche ako vacsina klasickych labiek. Fakt perfektne
Michaela says
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ako dlho vydržia?