Zbožňujem vianočné koláčiky, ktore sa dajú rôzne upraviť, či vylepšiť, napr. aj na verziu s mojím obľúbeným gaštanovým pyré? Tieto gaštanové medvedie labky boli také dobré, že do Vianoc si zrejme dáme ešte repete!
Ingrediencie:
- 120 g masla
- 90 g práškového cukru
- 1 vajce
- 2 PL kakaa
- štipka prášku do pečiva
- 200 g gaštanové pyré
- 180 g hladkej muky
Zo surovín vypracujeme pevné cesto, ktoré na hodinku uložíme do chladničky. Ja som formičky nepotierala maslom. Cesto je dosť mastné a labky pôjdu pekne vyklopiť, neprilepia sa.
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a pečieme asi 12 minút. Labky vyklopíme a obalíme v práškovom cukre.
Zdravím ? aké maslo môžem použiť? Klasické alebo to na pečenie? Nerada ich používam ale pri kalsickom sa bojim či nebudú koĺačiky horieť…
ahoooj, používam klasické maslo…..Ani neviem aké je maslo na pečenie…to som ešte nepočula:)
Myslela som palmarin a take bleee tuky ? vdaka, zajtra skusam
Dobrý deň,
Nemám účet na instagrame, a tak som sa chcela opýtať na recept fúkané rožky od vašej mamy. Je tam uvedené množstvo 12 1/2, t.j. 125 g?
Lucia
ahoj Lucka, áno;) Je to 125 g 🙂
Vďaka za odpoveď, inak podľa vašich receptov pečiem už 4. rok.
Pekný deň prajem
Lucia
Waaaaau. Opäť ♥ Ja to nejdem radšej ani skúšať piecť. Chystám sa na iné, ale pohladila si mi dušu krásnymi fotografiami. Ako vždy. Veľká inšpirácia. Ďakujem. A krásne sviatky prajem 🙂
Ďakujem za túto inšpiráciu. Sú skvelé. Pekné sviatky a veľa zdaru v budúcom roku prajem.
Dobrý deň, čím by som mohla nahradiť hladkú múku pri bezlepkovej verzii?
dnes sa na ne chystam, mam vsetky ingredience. som zvedava ako budu chutit
Dneska som skusala a su uplne fantasticke! Vobec nie suche ako vacsina klasickych labiek. Fakt perfektne
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ako dlho vydržia?