Rok sa s rokom stretol a ja pridávam môj prvý recept v roku 2020! Znie to neuveriteľne až futuristicky, ale je to tak…
Ako malá som si predstavovala ako asi bude vyzerať rok 2000, či príde koniec sveta alebo čo všetko sa tak v mojom živote zmení…To som mala 12 rokov, neudialo sa teda nič významné, nenastala žiadna wow udalosť… Život plynul ďalej a ja som začala fantazírovať ako bude môj život vyzerať o 20 rokov v roku 2020. Bolo to tak neuveriteľne a nepredstaviteľne ďaleko! Je to naozaj pravda, že čím sme starší, tým život uteká rýchlejšie a ani neviem akou rýchlosťou svetla ubehlo tých 20 rokov…No ale dosť bolo sentimentu, ja som si dala teraz predsavzatie, že sa nebudem vŕtať v minulosti a predstavovať si, čo bude o xy rokov, ale radšej sa pekne krásne sústredím na prítomný okamih a budem žiť tu a teraz:)
Takže nech sa páči, tuhľa je recept na skvelú granolu s čokoládou. Myslím si, že receptov na granolu nikdy nie je dosť a aj keď predpokladám, že každý z vás má tú svoju obľúbenú kombináciu, nezaškodí, ak pre zmenu vyskúšate tento môj recept:)
Recept:
- 2 hnrčeky ovsených vločiek (hrnček má 250 ml)
- 1 hrnček orieškov (zmes vlašských orechov, kešu, pekanové orechy)
- 2 PL kakaa
- 60 g rozpusteného masla
- štipka soli
- 1 dl medu
- hrsť sušených brusníc
- hrsť sušených hrozienok
- štipka soli
- 80 g nasekanej čokolády
POSTUP:
- Postup je veľmi jednoduchý. Rúru vyhrejeme na 160 stupňov. Oriešky nasekáme na menšie kúsky. K orieškom pridáme vločky, kakao, rozpustené maslo, med, štipku soli, brusnice, hrozienka a všetko premiešame.
- Zmes rozložíme v tenkej vrstve na veľký plech vystlaný papierom na pečenie.
- Dáme piecť do rúry na cca 25 min. Granolu občas skontrolujeme, môžeme aj premiešať. Dávame pozor, aby neprihorela:)
- Plech vyberieme a granolu necháme vychladnúť. Potom k nej primiešame nasekanú čokoládu.
- Skladujeme v uzátvárateľnej nádobe:)
Majka says
Ahoj Maťka, včera som robila tvoju granolu a je výborná! Jediný problém bol s hrozienkami, ktoré počas pečenia zhoreli. Môže byť chyba v rúre? Nabudúce ich asi pre istotu pridám až nakoniec spolu s čokoládou. Inak naozaj super recept, polovica granoly je od včera už fuč..?
Krizova Anicka says
Hrozienka sa davaju 2 minuty pred koncom. Aby trochi zmakli.
Anicka says
Uvoľní sa z nich trochu oleja a lepšie priľnú k zvyšnému obsahu granoly. Je to určite lepšie, ako ich dať do granoly po upečení, čiže ponechať „surové“.