Pochmúrnu, upršanú, nie tak celkom letnú sobotu som trávila pekne doma v teplúčku, za sporákom a miešala som do zbláznenia džem z najskvelejších a najsladších marhúľ od Lukyho sestenice….Keďže som predpokladala, že každý z vás má ten svoj overený recept na džem, či už zdedený alebo rokmi odskúšaný a ja vlastne tiež nie som lekvárová expertka, vymyslela som na blog niečo iné a zaujímavé…Avšak stále budeme džemovať, do not worry….
Pár marhuliek som si odložila bokom a inšpirovaná Makétou z Kitchenette a blogerkou The Almond Eater, vyskúšala som ako chutí marhuľový chia džem….U nás zožal celkom úspech. Síce je pravda, že vydrží v chladničke iba pár dní, no myslím, že ak si spravíte ochutnávku z malého množstva, za tých pár dní ho celý zjete…Výhodou je predovšetkým jeho expresne rýchla príprava a malé množstvo cukru, konkrétne ja som si ho osladila poslednými 3 lyžicami medu, ktorý som mala doma:D A najlepšie chutí tento netradičný lekvárik na čerstvom chlebíku s trochou masla. Mňam!
Ingrediencie:
približne 10 mäkkších marhúľ
2 PL vody
3 PL medu
3 PL chia semienok
POSTUP:
Marhule nakrájame na mini kúsky. Spolu s medom a vodou ich dáme na panvicu a chvíľu rozvaríme (5 – 10 minút). Následne marhule dáme do misky, ponorným mixérom rozmixujeme a primiešame chia semienka. Skladujeme v chladničke. Džem nám vydrží minimálne pár dní…
Pridaj komentár