Asi ste si všimli, že v sobotu som sa venovala trochu iným aktivitám ako pečeniu… Spolu s Maťkou z blogu Stvory z kuchyne sme sa plnou parou vpred vrhli na prípravu foodstyling workshopov pod spoločným názvom Príbehy z kuchyne a prvý z nich (teda hádam sa podaria aj ďalšie..) sme s malou maličkou dušičkou odpálili teraz v sobotu 23.04.
Nebudem sa tváriť, že prípravy boli pre nás malina. Predsa len všetko vymyslieť do detailov, nájsť pekné fotogenické miesto, nachovať 15 ľudí a ešte im aj pripraviť zaujímavé úlohy a hlavne ich aj niečo naučiť, bola pre nás celkom náročná úloha….Avšak dopredu nás hnala chuť spoznať nových, kreatívnych ľudí, s ktorými by sme sa mohli podeliť o naše nadobudnuté skúsenosti z blogovania, fotenia jedla a stajlovania a hlavne im pripraviť jedinečný, inšpiratívny deň, na ktorý budú ešte dlho spomínať a tešiť sa z nadobudnutých vedomostí:)
Nastal deň D a my sme sa s Maťkou o siedmej ráno stretli vo Wiegerke, všetko už bolo takmer nachystané, čakali nás iba posledné úpravy- prichystať občerstvenie, welcome limonády od Herbert Sirupy a postupne začali prichádzať prví, foodstajlovaniachtiví účastníci…
Po úvodnej prezentácii a predstavovačkách sme sa vrhli na prvé ukážky foodstylingu a za obeť nám padla krásna a chutná pani mramorová bábovka…Už len pri pohľade na ňu zrejme každému z nás zasyčalo v bruchu, a preto padla vhod prestávka na obedík so sviečkami, za krásne nazdobeným stolom a s chuťou sme sa pustili do jedla, ktoré nám pripravil Party catering. No a poobede (vlastne už pred obedom dráždili naše zmyslové ústrojenstvo) koláčiky od Zuzky alias Pink Cakery. Pripravila pre našich účastníkov úžasný cheesecake, mini tartaletky, makrónky, mini cupcakes (ktoré neskôr skončili v rukách foodstajlistov) a jabĺčka od La Caramela, tak to bolo niečo nečakane úžasné a najradšej by som si objednala celú prepravku…
Napapaní a vydezertovaní sme pokračovali v stajlingu krásnej bábovky a potom prišiel čas, kedy sa naši účastníci pustili do skupinkovej kreatívnej tvorby, dostali pracovné zadania a pustili sa do práce…Bolo na nich vidieť, že ich veľmi teší, čo robia…Nebudem vôbec preháňať, keď napíšem, že všetci boli extrémne šikovní a vytvorili nielen nádherné stajlingy jedla, ale čo sa týka fotografií, tiež podávali neskutočné výkony…
Keď sme neskoro večer odchádzali unavené z Wiegerovej vily smer Bratislava, hoci som už nevládala myslieť, predsa len som si v hlave rekapitulovala, čo sa všetko udialo..Koľko pozitívnej energie a talentu sa naakumulovalo medzi múrmi krásnej romantickej vily vypínajúcej sa medzi svätojurskými viničkami…koľko nových ľudí rovnakým zmýšľaním a záľubami sme spoznali, koľko vedomostí a skúseností sme si vymenili…Mám pocit, že na workshope som stretla ľudí, ktorých poznám už celý život až sa mi večer ťažko lúčilo:/
Verím, že s Maťkou Stvorou sa teraz úspešne zregenerujeme, dáme čoskoro opäť hlavy dokopy a vymyslíme foodstyling workshop č. 2 🙂
Za spoluprácu ďalej ďakujeme (okrem všetkých vyššie uvedených) šikovným, ochotným a milým ľuďom zo:
SKLIZENO – ozajstné jedlo, farmárske potraviny a biopotraviny
RAJO – slovenský producent mliečnych výrobkov
KONEČNE VÝVAR – zoženiete zeleninový, kurací a hovädzí, na Slovensku dostanete tiež cez www.debnickari.sk
PURE NUTS – úžasné orechové maslá
A najviac ďakujem mojej skvelej pracovnej partnerke a hádam už aj kamoške – Maťke Dorke, bez ktorej by táto akcia bola stále iba nezrealizovaným snom v mojej hlave :)) Tzn, „ve dvou se to lépe táhne“ a to platí nielen v manželstve, ale aj pri príprave foodstyling workshopov:DDD Tak už dosť bolo vypisovačiek a pozrite si radšej pár fotiek, ktoré hovoria za všetko (zdokumentovala som ja plus šikovný pán manžel, ktorý sa tiež významne zaslúžil o skvelý priebeh wokrshopu..ale nemá rad verejnú pochvalu, takže pssssst:)
revedevivre says
Tak toto musela byť vskutku vydarená akcia. Krásne prostredie, krásne modelky tak ako živé i tie sladké. Keby som mala blog len o pečení a varení tiež by som sa určite pridala. Blahoželám. Andrea