Niekedy menej je viac a keď mám chuť na rýchly, chutný snack, vystačím si s aj s obyčajným opečeným toastíkom. Najnovšie milujem kombináciu ricotty, pečenej hrušky s medom, mňam! Čo poviete? Aká je vaša obľúbená toastová kombinácia? Zostávate radšej verní tradičným pomazánkam alebo skúšate aj nové, netradičné kombá?
Ingrediencie:
- 1 veľká celozrnná bageta
- 230 g ricotty
- 4 menšie hrušky
- 2 PL medu
- 1 PL trstinového cukru
- Hrsť vlašských orieškov
- Stonky rozmarínu
POSTUP
- Hrušky umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Tie rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokropíme rovnomerne medom, posypeme cukrom a vlašskými orieškami. Ak sa nám hrušky nezmestia na jeden plech, pečieme 2x.
- Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 10 minút.
- Bagetu nakrájame na menšie kúsky a opečieme ich dochrumkava na suchej panvici z oboch strán.
- Chrumkavé toastíky potrieme ricottou a ozdobíme plátkami skaramelizovaných hrušiek.
- Na hrušku dáme vlašské oriešky a môžeme ozdobiť aj rozmarínom.
Pridaj komentár