Asi si pamätáte ako som robila tieto tyčky a písala som o tom, že vznikli maximálne spontánne a neplánovane…Vôbec som si nepamätala, čo som do misky samopašne nahádzala, v predstave, že si parádne pochutím na niečom arašidovo-maslovo-sladkom …Muesli tyčinky som robila už viackrát, ale málokedy sa mi podarili také, ktoré by sa nožom dali normálne nakrájať a nelámali by sa na ovsenú granolu. A tieto boli fakt zázračné, jednoducho sa krájali a ja nešťastníčka som si po utíchnutí mojej eufórie uvedomila, že som nezapisovala, čo všetko som do nich popridávala. Tak som ich musela prirodzene urobiť znova a výsledok bol na moje prekvapenie opäť pozitívny:) Takže, čo viac dodať…aj pre vaše arašidové potešenie pridávam recept na nelámavé, sladučké muesli tyčinky..
Ingrediencie do formy 20 cm x 20 cm:
3 PL arašidové maslo
1 PL trstinový cukor
1 PL med
12 PL ovsených vločiek
200 g rozmixovaných datlí bez jadier
hrsť slnečnicových semienok
hrsť hrozienok
30 g roztopenej horkej čokolády
POSTUP:
1. Formu som si vystlala alobalom.
2. V menšom hrnci som zohriala arašidové maslo, cukor, med a miešala som, až kým sa cukor nerozpustil.
3. Zmiešala som všetky zvyšné ingrediencie a nakoniec som pridala maslovo-cukrovú zmes.
4. Poriadne premiešame, kým nemáme tuhšiu hmotu. Ak treba, pridáme ešte lyžičku ovsených vločiek.
5. Hmotu natlačíme do formy a vyrovnáme lyžicou. Dáme stuhnúť do chladničky.
6. Keď hmota stuhne, nožom namočeným do horúcej vody, nakrájame rovnako dlhé tyčinky.
7. Polejeme rozpustenou čokoládou.
Skladujeme v uzavretej nádobe, najlepšie v chladničke.
Pridaj komentár