Prázdniny sa rýchlosťou blesku prehupli do druhej polovice a aby sme nezabudli ako má také pravé leto a prázdniny vyzerať, opäť sa dostavili extrémne horúčavy. Najlepšie, čo sme mohli s Lukym urobiť je vybrať sa na dovolenku do hôr a trošku sa schladiť. Začali sme v talianskych Dolomitoch, no postupne sa cez Veronu, Florenciu presúvame k moru… Ak už máte letnú dovolenku za sebou a horúčavy vás už vôbec netešia a ani náhodou sa neplánujete zabarikádovať na pár hodín v kuchyni pri pečení, mám pre vás sladký nápad.. Čo tak si pripraviť tento rýchly takmer nepečený nektarinkový tart. Je to jednoduchý recept, až sa trochu hanbím vôbec dávať ho na blog. No u nás každému chutil a je to taká jemná, moderná verzoška smotanovej torty. Len namiesto kyslej smotany som použila islandský Skyr, ktorý už nájdete aj v našich supermarketoch. Okrem toho, že je neskutočne lahodný, jeho výhoda spočíva v tom, že je hustý a má takmer nula percent tuku a vysoký obsah proteínov.
Silno verím, že som vás presvedčila, že aj v tomto dusne si ľahko a bez námahy pripravíte doma niečo chutné, rýchle na sladké mlsanie.
Majte krásny deň a ja vás spolu s Juliou Capulet pozdravujem z krásnej Verony?
Ingrediencie:
- 260 g maslových keksíkov (ja som použila Hobbits)
- 60 g rozpusteného masla
- 1-2 PL kakaa
- 250 g tvarohu
- 400 g SKYR (môžete použiť aj kyslú smotanu)
- 1 ČL vanilkovej arómy
- 2-3 PL medu
- 2-3 nektarinky
POSTUP
- Pripravíme si formu s vyberateľným dnom o priemere 25 cm. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.
- Keksíky rozmixujeme najemno a zmiešame s rozpusteným maslom a kakaom. Hmotu natlačíme na dno formy a dáme zapiecť na 8-10 min. Necháme vychladnúť.
- Zmiešame tvaroh, SKYR, extrakt, med a lyžičkou nanesieme na korpus.
- Nektarinky nakrájame na mesiačiky a ozdobíme celý tart. Môžeme dozdobiť ešte aj mletými pistáciami.
- Skladujeme v chladničke.
Pridaj komentár