Myslím, že mi dáte za pravdu, keď napíšem, že lásku by sme mali oslavovať každú minútu, každý deň, prežívať ju v každodenných okamihoch…No tak ako aj Vianoce či iné sviatočné dni majú svoju symboliku, aj Valentín môže byť pre mnohých krásnou pripomienkou spomenúť si na toho, kto pri ňom stojí možno pár mesiacov, možno verne už niekoľko rokov…Oslava lásky má byť hlavne o poďakovaní tomu druhému za to, že dáva nášmu životu zmysel, že zotrváva pri nás v dobrom, aj v horšom, obetuje sa pre nás a až druhotne má byť tento deň o darčekoch, romantike, či sexi prádielku…
Takže, či už 14ho plánujete kúpiť kyticu, romantickú večeru, hriešne sladký dezert k romantickému filmu alebo len dlhý bozk na dobrú noc, robte to s najväčšou láskou a úprimnosťou a vtedy sa vám to, čo dávate zaručene vráti stonásobne späť:)
Čokoládová pena s chilli (približne 4 porcie)
150 g kvalitnej horkej čokolády (aspoň 60 percent)
90 g kryštálového cukru SWEET FAMILY
2 celé vajcia
250 ml smotany na šľahanie
štipka chilli prášku (mleté chilli semienka)
štipka mletej škorice
POSTUP:
- V hrnci nad parou si rozpustíme čokoládu.
- Samostatne vyšľaháme bielky s cukrom do peny.
- K rozpustenej čokoláde prišľaháme postupne žĺtky a pridáme aj škoricu a chilli.
- Čokoládovú zmes necháme mierne vychladnúť a zľahka k nej primiešame aj bielky s cukrom.
- Samostatne si vyšľaháme smotanu a túto na záver zľahka pridáme k čokoládovej zmesi.
- Zmes rozdelíme do pohárikov a necháme stuhnúť v chladničke 3-4 hodinky.
- Ozdobíme napr. lyofilizovanými malinami (maliny sušené mrazom) alebo čokoládovými hoblinkami.
°chilli prášok a škorica zvýraznia chuť čokolády, ak sa však bojíte experimentovať, kľudne ich vynechajte. Pena bude skvelá aj bez chilli ?
Ahoj, čokoládovú penu som vyskúšala pripraviť ako valentínskú pochúťku a dopadlo to výborne! 🙂 Pena bola lahodne krémová a chutná. Akurát som si prispôsobila príchuť a vymenila som škoricu a chill za pomarančovú kôru. Aj táto kombinácia bola výborna 🙂 Ďakujem za recept, určite som to nerobila posledný krát 🙂
Vyborna, len velmi sladka. Ovocim netreba setrit tak ako je to na fotkach, aby sa dorovnala chut. Ubrala by som aspon 20 g cukru. Mozno by bolo fajn rozmixovat matu s troskou vody a zamiesat do cokolady. Ked sa zltka daju do velmi vychladnutej coko, zdrcne sa hmota ale da sa to este dokoncit ked ju vyslahate s bielkami, hmota sa v nich rozpusti.