Ak vám zostalo ešte pár jabĺčok a neviete čo s nimi, mám skvelý tip. Sľubujem, že celá príprava bude rýchla, jednoduchá, ani nestihnete povedať The Story of a Cake! 😛
Nestarnúcou kombináciou jabĺk a maku predsa nemôžeme nič pokaziť a ani nepoznám ľudskú dušu, ktorá by pohrdla touto klasikou:) Ja som koláčik piekla na plech 20 x 30 cm, avšak môžete ho upiecť aj vo väčšej tortovej, okrúhlej forme s priemerom 27 cm.
Ak nemáte mandle, kľudne použite najemno zomleté vlašské oriešky alebo lieskovce.
Enjoy! 🙂
INGREDIENCIE
- 2 celé vajcia
- 90 g trstinového cukru
- 80 ml oleja
- 150 g mletého maku
- 240 g jogurtu gréckeho typu
- 1 a ½ ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL mletej škorice
- 100 g polohrubej múky
- 30 g mletých mandlí
- 3 celé jablká, očistené a nastrúhané nahrubo
POSTUP
- Pripravíme si formu 20 x 30 cm. Vymastíme ju maslom a vysypeme múkou. Rúru vyhrejeme na 170 stupňov.
- Vyšľaháme vajcia s cukrom dopenista. Prišľaháme olej. A aj jogurt.
- Zmiešame mletý mak, sódu bikarbónu, škoricu, múku, mleté mandle. Túto suchú zmes primiešame k mokrej.
- Nakoniec pridáme nastrúhané jablká (z ktorých sme predtým jemne vytlačili šťavu).
- Cesto nalejeme do formy a dáme piecť na cca 30-35 minút.
- Koláčik necháme vychladnúť a pred podávaním ho posypeme cukrom.
Ahoj, naozaj naj kombinacia mak a jablká. Nechcem vsak používať jogurt ani mlieko. Cim by ya to dalo nahradiť?
Vopred dik za odpoved. Katka
Ahoj Kati, co tak napr. kokosove mlieko alebo nejaky rastlinny jogurt? Neviem sa zarucit, lebo ine alternativy tohto kolacika som neskusala :/
Ano, aj mna to napadlo. Vyskúšam a dam vedieť:-)
Ahoj,
toto bol už tretí koláčik za posledný týždeň ktorý som od Teba piekla. Všetky sa vydarili výborne. Ďakujem že s nami zdieľaš také skvelé recepty! <3
Jednoznacne najlepsi kolacik, aky som kedy jedla! Peciem ho snad uz kazdy tyzden 😀
Mas nejaky tip, ako nahradit muku, aby bol bezlepkovy? 🙂
Dakujem
Mandlami. (Aj tak uz v ceste su, tak das viac).