Až keď som objavila madľové maslo, zistila som, že aj raw koláčiky vedia byť vážne fajn a môže z nich byť pekne sladká závislosť:)) Naozaj stačí len správna kombinácia surovín, poriadny mixér a nemusíte v tom hľadať žiadnu vedu…A väčšinou už ja samotná kombinácia surovín nám naznačuje, že si hriešne pochutnáte a nič vlastne nepečiete!:P To je, čo!…Tentokrát som skombinovala datle, banány, kešu a mandľové maslo, za ktoré chcem poďakovať Bio nákupy ( a stále ho vyjedám lyžicou a nevieeem prestať, nemám žiadne zábrany:)…
No a aby ste vedeli, že sú to kamoši, za kvalitou svojich talianskych výrobkov si stoja, mňa už svojimi parádnymi vyrobkami spracovali:D a aby aj vás presvedčili, Bio nákupy majú niečo na ochutnanie aj pre vás.. pre jedného šťastlivca sme pripravili balíček produktov, ktoré ste videli na fotkách vyššie a stačí, ak splníte easy podmienky GIVEAWAY uvedenej na mojom FB:)
Síce jedlý balíček je len jeden, ale ak si na http://bionakupy.sk/ vyberiete niektoré z výrobkov, či to už bude to moje ospevované mandľové maslo alebo vás osloví niečo iné, zadajte pri nákupe v e-shope kód storyofcake a 20 %tnú zľavu na nákup tovaru máte zaručenú … Celkom dobrý deal, čo poviete?
No a tuhľa je už sľúbený recept na môj datlovo-banánový raw koláč:) Nebudem vás zavádzať, koláč som si pripravila, lebo som mala výčitky, že vyžieram to mandľlové maslo len tak lyžicou „na pažravca“…No tak som ho ako dáma postupne zlikvidovala vo forme lahodného raw koláča :DDD
Forma 20 cm x 20 cm
150 g mletých mandlí
100 g rozmixovaných datlí (kupujem v Orient obchode rozmixovanú datlovú pastu)
3 PL rozpusteného kokosového oleja
štipka soli
150 g kešu (tie namočíme do vody a necháme takto aspoň 4 hodiny)
4 PL rozpusteného kokosového oleja
2 menšie banány
3 PL mandľového masla
200 g datlovej pasty (alebo rozmixovaných datlí)
1/2 dl mandľového mlieka
POSTUP:
1. Najprv si pripravíme formu alebo nádobu s priemerom cca 20 cm x 20 cm a vystelieme ju papierom na pečenie (ja som si narezala dva obdĺžniky papiera na šírku formy a preložila som ich vo forme cez seba)
2. V miske zmiešame rozmixované mandle, datlovú pastu, rozpustený kokosový olej a soľ. Vypracujeme pevnejšiu hmotu, ktorá sa nám nebude rozpadať a natlačíme rovnomerne na dno formy.
3. V mixéri poriadne rozmixujeme kešu (bez vody) s mandľovým mliekom. Pridáme rozpustený olej, banány, datle, mandľové maslo a poriadne na najvyššie obrátky rozmixujeme (ja nedám dopustiť na môj Herakles, ktorý už zvládol nejednu raw tortu, napríklad túto malinovú)…
4.Rozmixovanú zmes (mala by byť hutnejšia) lyžičkou nanesieme na mandľovo-datlový korpus. Uhladíme.
5. Necháme zatuhnúť v chladničke, najlepšie celú noc.
TIP: Koláčik je krásne krémový. Ak ho však chcete mať ešte hutnejší, pridajte viac datlí alebo kokosového oleja…
Pridaj komentár