Prázdniny sa rýchlosťou blesku prehupli do druhej polovice a aby sme nezabudli ako má také pravé leto a prázdniny vyzerať, opäť sa dostavili extrémne horúčavy. Najlepšie, čo sme mohli s Lukym urobiť je vybrať sa na dovolenku do hôr a trošku sa schladiť. Začali sme v talianskych Dolomitoch, no postupne sa cez Veronu, Florenciu presúvame k moru… Ak už…
Recepty
Nektarinkovo-jahodové nanuky s tymiánom (bez lepku, bez laktózy)
Dnes nám počasie ukázalo svoju odvrátenú letnú tvár a prihnali sa obrovské mraky a spoločnosť nám robili celodenné búrky. Možno pre niekoho vytúžená búrka, no ja som si dnes z práce cupitala s premočenými nohami a mokrou sukňou, not fun. Ale aj keby sa vonku odohrávalo krúpobytie, nič ma doma nepoteší viac ako tieto domáce…
Marhuľovo-broskyňový clafoutis
Je to puding? Je to koláč? Nie dámy a páni, je to francúzsky tradičný clafoutis (čítaj klafuti). Neviem, či by som ho prirovnávala k našej bublanine, je skôr pudingový, hutnejší a na povrchu krásne zapečený. Môžete ho vyjedať ešte teplý len tak zo zapekacej formy ale je skvelý aj na druhý deň. Nezáleží aké ovocie použijete….
Hriešne dobrá tiramisu zmrzlina
Okej. Keď sa na mňa z okna dnes ráno mračili tmavé kopovité oblaky, nebola som si celkom istá, či je ten správny deň na zverejnenie tohto receptu na zmrzku:DDD Počasíčko nám našťastie postupom času ukazálo svoju krajšiu tvár a naozaj to vonku vyzerá na pravý (aj prvý) júlový deň. My sme ho oslávili s kornútikom…
Ovocný pohár s chia lekvárom a kozím syrom
V stredu nás oficiálne čaká prvý letný deň, nadíde letný slnovrat a to sú minimálne dva dôvody, prečo oslavovať napríklad aj s takýmto sladkým, nepečeným dezertom na teraske, či balkóniku… Chia džemovanie som panensky zahájila minulý rok a musím povedať, že niet nad tento expresne pripravený kúsok detstva v sklíčku… Varí sa krátko a vďaka chia je…
Jahodovo-malinová zmrzlina s pistáciami
Fakt nechápem ako je možné, že ten čas letí rýchlejšie a rýchlejšie. Nestíham si uvedomovať nielen plynúce dni, týždne, ale mám pocit, že aj tie ročné obdobia sa menia akosi prirýchlo…Veď tuhľa pred nedávnom som vypekala medovníčky a dnes je polka júna a ja mám pre vás recept na prvú tohtoročnú zmrzku (veď bolo na čase!) Ja…
Jednoduchý bazový koláč
Na bazu som tento rok skoro zabudla. Pripomenula mi ju kolegyňa,ktorá domov ťahala kilá cukru na prípravu sirupu a rodičia, ktorí mi posielali milión fotiek kvitnúcej bazy…Tak som si povedala, že keď ju máme aj my hneď pri dome, škoda by bola neurobiť aspoň pár litrov sirupu na domácu spotrebu. Asi dva roky dozadu som…
Baby Pavlova & pár slov o živote ako takom
Nedávno som na stránke nosidebar.com čítala zaujímavý článok o tom ako nájsť v živote spokojnosť a úspech aj keď človek zostáva priemerným v tom, čomu sa venuje… Mala som pocit, že autorka túto otázku dokonale vystihla a ja som v článku našla pár odpovedí pre moju nespokojnú dušu:D Ja trošku odbočím od toho, čo písala ona,…
BALI
Od nášho návratu z Bali prešli plné dva týždne a ja som konečne zvládla spracovať nielen všetky zážitky a dojmy, ale aj tie kvantá fotiek, čo sme nafotili a teším sa, že sa s vami môžem podeliť o tento vizuálny zážitok. Bali bola asi naša prvá cestovateľská destinácia, ktorú som nenaplánovala do detailov. Bolo to hlavne…
Rebarborovo-jahodový páj
Rebarboru som objavila len pred pár rokmi. Vôbec to nie je nejaký nový gastro výstrelok , ale za starých dorých čias rástla skoro v každej babičkinej záhrade alebo na dedinskom dvore. A viacerí z nás už okúsili jej typickú kyslastú chuť, ktorá skvele doplní každý sladučký koláčik alebo sa hodí aj do nápojov, či džemov. Nezabudnite ju…